YABANCI DİL ÖĞRENMEK İSTEYEN BİR KİŞİ NE YAPMALI?

Ülkemizde dil öğrenebilenlerin sayısı o kadar az ki aslında bu da bir yerlerde mutlaka bir sorun olduğuna işaret ediyor. Peki, sorun ne? Millet olarak genetik bir sorunumuz olmadığı da belli çünkü öğrenenler var. O halde sorun motivasyon eksikliği ya da seçilen yanlış yöntemler.


Peki, dil öğrenmek isteyen bir kişi ne yapmalı?


1- Evinizin Rahatlığında Öğrenebilirsiniz


- Karar vermeli ve öğrenme nedeni belirlenmeli (örneğin; iş bulmak, yurt dışına gitmek, kültür öğrenmek ya da dünyaya ayak uydurabilmek, ya da belki sadece kişisel gelişim) Hedef belirlemek, en büyük eksikliğimiz olan “motivasyon” un artmasında önemli ölçüde rol oynar.


- Karar verdikten sonra maddiyat, zaman ya da diğer aşamalar gibi detaylarla ilgilenilmemeli.


- Dil öğrenimi hobi haline getirilmeli ve böylece “bilinçsiz öğrenme” dediğimiz, sürecin en önemli adımı atılmış olur.


Bu öğrenme süreci zevkli hale getirilirse, hem kolay olur hem kalıcı. Bunun için yabancı dergilere üye olunabilir, günün 15 20 dakikası yabancı gazete haberlerini karıştırarak geçirilebilir. Evdeki televizyonlarda günün belli saatleri yabancı kanallar seyredilebilir ve yabancı dizi ya da film izlemek de çok önemli olup, yanlış uyguladığımız bir diğer unsurdur ki genellikle” hiç anlamıyorum” diye yakınırız. Ancak film, dilimizin gelişeceği bilinci ile izlenmeli. Örneğin bir filmi izlerken maksimum fayda elde edebilmek için beğenilen söz kalıpları not edilebilir, orada duyulan tonlamalar yüksek sesle prova edilebilir ve aynı film birden çok seyredilebilir. Bu kısma eklenebilecek son madde ise yabancı dilde şarkı öğrenmek, çünkü sözel zeka ve hafıza birlikte çalıştığında öğrenme hızlanır. Ne kadar maruz kalırsak yabancı dile, öğrenim o kadar kolaylaşır.

- Türkçe düşünerek yabancı dil konuşmaya çalışılmamalı. Araştırmalar doğrultusunda konuşmak gerekirse, yabancı dil konuşmaya en büyük engel budur.



Çünkü konuşma dili ve düşünce dili aynı olmalıdır ki problemler ortaya çıkmasın. Dil demek, bir toplumun düşünce biçimi demektir. Durum böyleyse, hedef dili konuşan toplum gibi düşünmek, o dili öğrenmenin en iyi yoludur. “Türkçe düşünmeyin” dediğimizde, öğrenci bunu nasıl yapacağını bilmez. Ancak hepimizin bildiği üzere, günümüzde bilgiye ulaşmanın en önemli kaynağı internettir. İzlenilen her film metni, video diyaloğu ve ya şarkı sözü toplumu yansıtır ve yabancı dilde düşünme sürecine büyük katkı sağlar.


- Yabancı dilde kitap okunmalı. Kendi seviyemize uygun kitaplar seçilmeli aksi takdirde kitap ağır gelir ve motivasyonu düşürür. Bir sayfada en fazla 3 ya da 4 kez sözlük ihtiyacı duyacağımız kitaplar tercih edilmeli.



- Yabancı dil konuşulan ortamlarda bulunulmalı. İstanbul gibi turisti bol bir şehirde yaşayanlar için, bu uygulaması çok da zor bir madde değil.


Yazmayı sevenler için ise günlük tutmanın önemini de ayrıca vurgulamakta fayda var.


Bahsi geçen tüm bu görsel işitsel veriler öğrenme sürecini verimli hale getirir. Öyleyse buradan şu sonuca varılmalı “ farkında olmadan öğrenme süreci zenginleştirilmeli” dir.


Sözün özü, bu işin sırrı, öğrenme işini hafife almak, kaygılara son verip cesaretli davranmak, hata yapmaktan korkmamak, öğrenmeyi zorunluluktan çıkarıp keyifli hale getirmek, ve aslında öğrenmeyi öğrenmekten geçmektedir.


Avcılar İngilizce Kursu, Avcılar İngilizce Kursu, Avcılar Yabancı Dil Kursu K ,,Avcılar Yabancı Dil Kursu, Avcılar yabancı dil kursu , Avcılar Yabancı Dil , Avcılar yabancı dil , Avcılar Almanca kursu , Avcılar İtalyanca Kursu ,Avcılar İspanyolca Kursu , Avcılar Rusça Kursu , Avcılar Fransızca Kursu , Avcılar TOEFL , Avcılar IELTS , Avcılar YDS, Avcılar İngilizce özel ders, Avcılar İngilizce kursları, Avcılar İngilizce kursları, Avcılar kış okulu, Avcılar yaz okulu Avcılarda İngilizce Kursu, Avcılarda Yabancı Dil Kursu , Avcılarda İngilizce Kursu , Avcılarda Yabancı dil , 48 günde, Avcılar IELTS , Avcılar YDS, Avcılar TOEFL, Avcılar YKS YDT Kursu, Avcılar Arapça Kursu, Avcılar pratik İngilizce , İngilizce Kış okulu , İngilizce Yaz okulu , Avcılar İngilizce kış okulu , kolej İngilizcesi , Avcılar kolej İngilizcesi, Avcılar Online İngilizce , Avcılar Online İngilizce, Online ingilizce kursu





Hemen TIKLA-ARA!
(0212) 695 09 19
Hemen TIKLA-YAZ!
Whatsapp Hattı